Design your blog


Solehpolysas™ Blog menawarkan service ini secara percuma.. Bagi pengguna blogspot, anda sudah pasti ingin mencantikkan lagi blog anda dengan pelbagai trick. Selain itu juga, pasti anda ingin mengemaskan lagi blog anda. Tidak lupa juga, pasti anda ingin blog anda mudah untuk dibuka (loading dengan cepat)..

Saya boleh membantu anda design sedikit sebanyak blog anda. Service ini hanya terbuka kepada pengguna blogspot. Apa yang anda ingin lakukan?? senaraikan kepada saya trick yang anda ingin buat. Jika saya boleh buat, saya akan buatkan. Secara percuma sahaja.. Anda tidak perlu membayar sebarang perkhidmatan yang saya buat.

Cuma ada 1 syarat sahaja. Saya hanya meminta backlink (link blog saya) di blog anda. Itu sahaja, biarlah semua orang tahu dari mana anda mendapat service ini.. Kita kongsikan bersama.

Service ini adalah untuk membantu anda yang kurang mahir dan juga yang malas nak buat trick2 yang saya sudah post. Ini dapat memudahkan kerja anda. Jadi langganilah sekarang.

Anda senaraikan trick yang anda mahukan, apa yang anda inginkan, dan anda boleh emailkan kepada saya template anda.

Caranya, anda download full template anda, kemudian emailkan kepada saya
( solehpolysas@gmail.com )

Jangan lupa senaraikan trick yang anda mahu. Saya akan cuba buatkan jika tiada masalah.

* saya tidak akan mengubah keseluruhan template, hanya beberapa trick yang anda mahukan sahaja. Jika trick yang anda minta itu tidak dapat saya buatkan, berikan sedikit masa untuk saya membuatnya. Saya hanya newbie yang berjinak-jinak dalam dunia blogger. Sama-samalah kita belajarnya.

UPDATE!!

cara yang mudah untuk saya edit template anda, anda hanya perlu add saya sebagai admin di blog anda.

Caranya :
  1. Login ke blogger
  2. Pergi ke setting dan pilih permission
  3. Anda invite saya, add email ini solehpolysas@gmail.com
  4. Setelah saya menerima invitation anda tadi, anda perlu pergi ke permission sekali lagi
  5. Kali ini anda klik pula link untuk add saya sebagai admin di blog anda.
  6. selesai, apabila saya sudah menjadi admin di blog anda, barulah saya boleh edit Layout anda.
Jangan risau, saya tidak akan merosakkan blog anda. Jaminan 100%.
TQ..


Trick yang saya boleh buat secara percuma :
  1. Membuat Scrollbar pada komen
  2. Show latest post & latest comment
  3. Tukar icon di address bar
  4. Membuat Link Related Post
  5. Membuat Comment Box Dibawah Posting
*Jika anda ingin trick seperti membuat footerbar seperti saya ini, anda perlu membayar upah utk hasil kerja saya. TQ

Update!!
Saya tidak lagi menerima sebarang permintaan untuk Edit Template anda. Anda baca disini

31 comments:

  1. assalamulaikum soleh apa kahbar

    ReplyDelete
  2. erm ko nk bagi dsgn percuma?kan elok ko masuk forum2 ko promok kat forum www.wangcyber.com

    ReplyDelete
  3. dekat sana dah ramai yang pandai.. biarlah soleh belajar disini dahulu bersama-sama rakan2 yang setia.

    insyaALLAH bola dah sedia nnt, soleh sebarkan.. rakan2 yang nak sebarkan pon boleh. dipersilakan.

    ReplyDelete
  4. yo bro...singgah sini kejap...

    ReplyDelete
  5. to hud : singgah shj hud??

    to humbleandmodest, u r welcome..

    ReplyDelete
  6. salam soleh...

    wordpress blog boleh edit design juga ke?
    kalu boleh cantekkk...

    ReplyDelete
  7. wordpress xdpt nak tlg.. hanya untuk blogspot..

    ReplyDelete
  8. ok...
    kalau tuan setup satu blogspot utk saya bleh?
    Kalu bleh, nanti saya e-mail kan item2 yg saya mahu.

    Apa maksud tuan sebagai admin? adekah tuan boleh access blog saya bila2 masa tanpa kebenaran saya?
    sekadar nak tahu...

    ReplyDelete
  9. insyaALLAH, jika sy ada masa lapang. Jika sy sebagai admin, sy boleh access blog tersebut untuk di edit. Tanpa kebenaran anda.

    Sy juga sebagai author blog tersebut. Tetapi anda boleh remove sy drpd blog anda juga.

    ReplyDelete
  10. Tak perlu masuk nama anda ke blog tu.. minta jer password pemilik blog tu.

    ReplyDelete
  11. Jika menggunakan blogspot, lebih baik ADD sebagai admin..

    Ini lebih mudah..

    ReplyDelete
  12. salam....bleh tolong remove adpopup tak?...saya musykil bila ada adpopup plak di blog saya...benci betul......cuba tgk... http://norul.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. to nan ;
    sy dah buka blog anda, tiada sebarang pop-up..
    sy gunakan Firefox.. IE sy tidak mencubanya kerana sy tidak install IE..

    ReplyDelete
  14. salam.saya baru buat satu blog untuk persatuan saya.dan banyak lg yang saya kurang faham mcm mana nak kemaskan lg blok saya.boleh saya blaja daripada kamu? blok saya beliapiranha.blogspot.com
    -saiful

    ReplyDelete
  15. to Anonymous ;
    boleh, tiada masalah.. anda cari sahaja artikel didalam blog ini.. banyak yang anda boleh lakukan untuk mencantikkan blog anda.

    ReplyDelete
  16. salam...sya berminat dgn tab pages mcm blog tuan laaa....mcmana nak buat ya!

    ReplyDelete
  17. to cikgu ;
    menu tab page ke?
    jika menu ini, template ini memang sudah ada menu tersebut.

    ReplyDelete
  18. Salam Soleh,

    Nice blog. Hebat, bergaya dan informative :)

    ReplyDelete
  19. to saiful Izwan a.k.a m@ntra ;
    TQ...

    ReplyDelete
  20. nice blog..teruskan usaha kamu soleh..

    ReplyDelete
  21. to melayu boleh ;
    okey.. orite...

    ReplyDelete
  22. helo…saya berminat sekali dalam biz internet ini.tapi saya mempunyai masalah dimana saya telah membeli e-book adan akhir dan mengikut semua step2 yang dia berikan..saya sudah mendafter dgn google adword dan mendaftar dengan hostgator dan membeli domain saya sendiri..masalahnya sekarang,web untuk membuat landing page yang dicadangkan oleh adam akhir tidak wujud lagi..jadi saya tidak tahu dimana web yang patut saya buka untuk buat landing page..saya ada juga mencuba downlod template cth landing page yang anda berikan tapi saya juga seperti umme yang xtau untuk masukkan content2…arap anda dapat membantu dan memberi cadangan..sbb saya takut wang saya sia2 sahaja membayar dgn google dan hostgator..terima kasih..

    ReplyDelete
  23. to anon ;
    cadangan saya, anda mula balik semula. contact semula pengeluar hosting anda. minta bantuan otai2 yang anda sudah beli ebook mereka. Jika meraka kata ada life support, maka mereka akan bantu.

    sepatutnya anda sediakan semuanya dahulu, buat sesuatu jangan nak cepat sahaja. pastikan semuanya sudah lengkap dan complete baru anda lancarkan. itu pendapat saya.

    ReplyDelete
  24. salam bro..sy blurr skunk ni..sy da follow saudaranya step utk buat blog..skunk ni sy x tau pe ptt buat...lg2 design sy pn ingat nk tuka...tp mcm mane?

    ReplyDelete
  25. to jimie ;
    nak mudah, cari sahaja template yang dah lawa, ini lebih mudah dan pantas..

    Jika nak edit coding satu persatu, memang pening sikit.

    ReplyDelete
  26. salam lama dah tak datang ker blog ni http://kedai-faizul-pr.blogspot.com/2009/11/mobile-accessories.html

    ReplyDelete
  27. to Zulkifli Mohamad ;
    sory bro, bz skg ni... :P

    ReplyDelete
  28. salam...boleh tahu tak,dimana saya boleh belajar membuat laman web?sebab saya secara teori tidak berapa pandai..

    ReplyDelete

Blog ini telah menggunakan do follow untuk link komen anda. Link anda akan tersenarai di search engine.