Yahoo Messenger version 10 Offline Installer

Perhubungan lebih mudah dengan Yahoo Messenger. Terbaru YM 10.0.0.1102


Mungkin ianya bukanlah bende baru, tapi disini saya hendak memberikan installer YM1o.exe offline. Apa beza online dengan offline?

Okey, installer online ni anda boleh dapat dari web yahoo messenger sendiri, saiznya hanya beberapa KB jer. Jika anda download dan install, saya pasti ianya mengambil masa lebih 30 Minit kecuali kelajuan internet anda tahap superb.. Ini kerana installer online banyak sangat selok belok die.

Jadi jika guna offline installer, anda terus direct install YM. Ini yang anda mahukan bukan?

Baiklah, ini link YM 10 yang terbaru dari yahoo messenger sendiri, link ini adalah direct dari yahoo messenger.

http://download.yimg.com/ycs/msg/dl/msgr10/us/ymsgr1000_1102_us.exe

Itu merupakan link yahoo messenger versi 10, anda boleh semak sendiri di web yahoo messenger.

Jika yahoo messenger telah mengeluarkan versi terbaru, bagaimana nak dapatkan installer offiline yang terbaru?

Caranya begini,

http://download.yimg.com/ycs/msg/dl/msgr10/us/ymsgr1000_1102_us.exe

Saya sudah BOLDkan apa yang perlu anda ubah, contoh yahoo messenger keluarkan versi YM 11, jadi anda tukarkan link yang sy boldkan itu kepada 10 kepada 11, kemudian 1102 itu bergantung kepada version YM terbaru tersebut, anda boleh dapatkan nombor versi ini di web yahoo messenger.

Anda godek-godek la link ini, jangan tiru bulat-bulat. Ikut peredaran masa jugak sebab tidak semestinya artikel / tips ini sentiasa betul sepanjang masa.

Okey, semoga berjaya dan enjoy dengan YM versi terbaru anda. Peace.





Membuat Max - Half Open Pada Windows 7

Max - Half Open Menambah Had Limit / Unlimited Untuk Kelajuan Torrent Yang Maksimum.




Hai semua pengunjuang blog ini, terima kasih sy ucapkan kerana sudi datang ke blog ini. Hari ini sebelum saya pegi ke pejabat untuk bekerja (praktikal), saya hendak menulis sedikit tips torrent pada windows 7.

Seperti yang anda tahu ada banyak benda yang boleh kita download melalui fail torrent ini. Boleh dikatakan semua yang berbayar boleh dapat percuma lah. Tetapi berhati-hati ya ketika mendownload melalui torrent.

Apa yang saya hendak katakan disini, berapa kelajuan torrent yang anda boleh capai? Beberapa tips untuk melajukan torrent dari saya ;

1. Guna utorrent (torrent client yg paling best bg sy)
2. Buat port forward (kalau tak tahu cara buat port forward, sy dah tunjukkan sebelum ini)
3. Setting Max half open pada windows yang anda gunakan.

Jadi 3 tips ini jika anda ikut, ianya sudah memadai. Untuk Max-half open ni, anda boleh dapatkan di half-open.com disini anda dapatkan software untuk mengubah setting half open di windows anda.

Ianya tidak perlu diinstall, hanya perlu run dan set kepada 100. Selepas itu close dan restart laptop anda. Selepas itu anda cubalah download file torrent. Mesti akan mendapat kelajuan yang lebih daripada sebelum ini.

Tetapi ingat, pastikan port anda sudah dibuka/open port. Disini jika anda menggunakan windows 7, anda tidak perlu software half-open ini. Windows 7 sudah dibina terbaik untuk torrent. Anda akan mendapat kelajuan yang maksimum jika mendowndload daripada windows 7. Hanya tips nombor 1 dan 2 sahaja yang masih perlu anda ikuti.

Saya telah mencuba pada windows 7 Home Premium. Memang kelajuannya tidak terhingga. Saya mendapat kelajuan mengikut Pakej Internet yang saya subscribe. Kadang kal ianya lebih daripada yang saya subscribe. Jadi anda cubalah ya.

Semoga perkongsian ini bermanfaat.





Cara Membuat Port Foward Pada Modem

Port Forward Untuk Melajukan Proses Download Menggunakan P2P Software atau Torrent.


Selepas beberapa hari saya mencari cara untuk setting port forward pada modem TM saya, akhirnya saya jumpa satu software yang memudahkan kita untuk setting port forward pada modem. Hanya beberapa klik sahaja kita sudah siap setting port forward.

Sebelum itu pasti anda pelik kenapa saya bercerita tentang port foward. Sebenarnya jika anda seorang pengguna yang suka mendownload, sudah pasti anda juga tahu mendownload menggunakan software P2P ini. Kelajuan sebenar P2P boleh ditingkatkan lagi sehingga kepada kelajuan maksimum Pakej Internet yang anda gunakan.

Contoh jika anda menggunakan Pakej Streamyx 1Mbps, kelajuan download anda adalah 125KB/sec. Itu kiraan saya menggunakan formula 1KB/sec = 8kbps. Jadi sebelum ini pernahkah anda mendapat kelajuan 125KB tersebut?

Dengan membuat setting port forward, 80% kelajuan software P2P anda akan ditingkatkan lagi kerana port forward membuka halangan yang telah dibuat oleh pihak TM. Saya terangkan banyak-banyak pun risau anda tidak faham, jadi ikut sahaja cara membuat port forward ini.

1. Anda perlu download software Simple Port Forward
2. Anda install software tersebut dan run.
3. Anda perlu pilih jenis modem yang anda gunakan. Jika tiada yang sama dengan modem anda, anda boleh pilih modem yang lebih kurang sama. Ianya boleh diterima.
4. Selepas pilih modem, semuanya akan terisi dengan setting IP, user ID, password. Anda biarkan sahaja dan anda terus ikut step daripada check list yang disediakan.

Anda pilihlah software apa yang anda mahu membuat port forward. Jika saya, saya buat port forward untuk software utorrent. Banyak yang saya boleh dapat dengan torrent file. Segalanya ada..

Maaf jika tutorial saya ringkas dan pendek, saya buat sebegini kerana selepas anda download dan install software tersebut, semuanya mudah untuk dibuat. Software tersebut amat mudah digunakan.

Jika mahu tutorial berbahasa english, anda lihat disini.

Dapatkan Akaun Adsense Dalam Masa Yang Singkat

Daftar google adsense tanpa perlu membuat blog. Akaun akan approve dalam masa terdekat (1 - 3 hari). Terbukti berkesan.

Sudahkah anda mempunyai akaun google adsense? Jika belum, inilah masanya untuk anda mendaftar tanpa menggunakan blog. Cara ini sudah lama dihebohkan tetapi saya rasa orang melayu belum ramai lagi yang mencubanya.

Saya dapat teknik ini daripada rakan saya "edy sepaku hosting". Saya bertanya kepada dia cara mudah untuk mendapatkan akaun adsense. Kemudian edy memberikan kepada saya URL forum blackhatworld. Jadi saya pun terus mencubanya dan hasilnya dalam masa 3 hari sahaja sudah approve.

Jom ikut cara mendaftar akaun google adsense tanpa blog ini.

1. Anda pergi ke web ini www.docstoc.com

2. Anda daftar 1 akaun disana.

3. Selepas anda mendaftar akaun docstoc, pastikan anda isi semua maklumat peribadi anda 90% siap.

4. Selepas siap, anda perlu (wajib) upload fail PDF berbahasa english (tidak kesah apa-apa file sekalipun, yang penting berkualiti dan bukan copyright).

5. Pastiakn anda upload sekurang-kurangnya 2 File PDF.

6. Selepas siap, anda pergi ke link ini http://www.docstoc.com/doccash/join/

7. Anda isilah maklumat untuk menyertai google adsense menggunakan email yang anda daftar di docstoc tersebut.

8. 1 email pengesahan akan sampai ke email anda untuk anda mengisi borang maklumat peribadi di google adsense pula.

9. Anda isilah borang tersebut sebaik mungkin dan jangan tipu-tipu ya. Jika gagal kerana menipu, sy tak tanggung.

10. Selepas siap semuanya, anda submit lah dan tunggu beberapa hari untuk google preview.

Pihak google adsense akan lihat akaun anda dan jika mereka berpuas hati, maka anda dapatlah akaun adsense baru. Tidak lupa juga, nanti tik pada allow docstoc to grant access my account (saya lupa ayat dia, tp tik pada allow atau YES).

Anda akan share revenue adsense anda dengan docstoc sebanyak 50%. TETAPI jika hanya terdapat klik pada web docstoc sahaja. Akaun adsense tersebut masih 100% milik anda. Jika anda meletakkan code adsense di blog anda sendiri, maka hasil adsense tersebut 100% milik anda.

Apa lagi? cubalah sekarang!! tidak susah pon. Hanya memerlukan beberapa minit sahaja.

Peringatan kepada mereka yang pernah di ban oleh google, pastikan anda menggunakan nama penerima yang lain jika masih gagal dengan menggunakan teknik ini. Jika anda masih gagal selepas mencuba 2 kali, anda cuba lagi dan pastikan fail PDF yang anda upload berkualiti dan tidak sama dengan orang lain yang ada di docstoc.

Gagal sekali bukan bermakna anda gagal selamanya. Sentiasalah terus berusaha untuk mencuba. Semoga berjaya.

Ada soalan?
Sila berikan di bahagian komen ya..





RM45 Untuk Unlimited Web Hosting?

Unlimited Web Hosting Hanya Dengan RM45. Hosting Termurah, Terpantas, Terbaik. Pilihan Ramai.

Hari ini saya dikejutkan lagi dengan 1 berita daripada rakan hosting saya "edy". Dia bertanya kepada saya pakej hosting terbaru yang disediakan di sepaku hosting. Saya memang tidak percaya Unlimited hosting hanya dari RM45 setahun?

Ya, memang benar. RM45 untuk setahun. unlimited bandwidth, storage juga unlimited. Anda hendak gunakan untuk apa? semuanya boleh dimuatkan didalam hosting ini. Beli 1 hosting dan gunakan untuk lebih 1 domain.

Anda masukkanlah berapa domain sekalipun didalam hosting ini, semuanya boleh. Tambah domain tanpa perlu beli hosting yang lain. Bagi saya ini merupakan satu pakej JIMAT yang sangat sesuai jika anda mahu berjimat. Jimat hari ini untuk masa hadapan.

Anda lihatlah sendiri di sepaku hosting.

Semua maklumat mengenai hosting ini ada disana. Anda baca maklumat dan butiran mengenai hosting ini dan buatlah pilihan yang mana lebih baik.

Hosting Termurah, Hanya RM5 Untuk 250MB

Pemilihan hosting termurah. Lebih pantas dan support yang berterusan.

Hosting RM5 untuk 250MB space dan 10GB bandwidth bulanan sememangnya satu pakej permulaan blogging yang amat sesuai untuk anda miliki. Jika anda seorang yang ingin mencuba berblogging menggunakan wordpress atau hendak membuat minisite, saya menyarankan anda mencuba hosting dari sepaku hosting.

Ianya sangat sesuai untuk anda sebagai permulaan atau perkenalan kepada hosting dan server. Saya juga bermula dari bawah semasa mengenali hosting dan server. Akhirnya saya terpikat dengan sepaku hosting kerana pakej yang ditawarkan begitu menarik dan ianya sesuai untuk semua golongan.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh pergi ke sepaku hosting.

Jika anda membeli hosting di sepaku hosting, jangan lupa untuk mendaftar di forum support. Ini kerana saya juga boleh membantu anda jika berlaku sebarang masalah mengenai hosting.

Saya akan cuba membantu anda semua untuk terus maju kehadapan. Ada kelebihannya jika anda mempunyai hosting sendiri kerana di hosting itu nanti, pelbagai benda baru bakal anda pelajari. Banyak yang saya dapat daripada hosting ini. Ringkasnya, blog yang berada di hosting sendiri lebih menguntungkan kerana pulangannya lebih besar berbanding blog biasa.

Saya tidak mahu bercerita mengenai duit pada artikel ini. Saya hanya ingin berkongsi kepada anda info yang berguna dan mungkin membantu anda untuk meneruskan bisnes online anda. Semoga ianya membantu.

Lihat maklumat lanjut di sepaku hosting.





Cara Menginstall Blog Wordpress Di Hosting

Cara Termudah Untuk Menginstall Blog Wordpress Di Hosting. Langkah demi langkah menggunakan Fantastico.

Tutorial kedua daripada saya, cara menginstall blog wordpress di hosting. Jika anda masih belum tahu cara untuk menginstall blog wordpress di hosting, anda ikutilah tutorial ringkas daripada saya ini.



Jika ada sebarang masalah atau cadangan, sila beritahu di bahagian komen artikel ini. Komen anda dapat meningkatkan lagi kualiti video saya. Harap ianya membantu anda.

Jika mahu dapatkan pakej hosting yang amat murah ini, sila ke sepaku hosting.


Cara Memasukkan Video Kedalam Post Di Blogspot

Memasukkan video kedalam post di blogspot. Tutorial video dalam bahasa melayu.

Disebabkan ramai yang bertanya kepada saya, jadi saya telah mencuba buat pertama kalinya tutorial video. Disini saya telah siapkan satu tutorial ringkas khas kepada newbie yang masih belum ketahui cara untuk memasukkan video kedalam post blogspot.

Ianya mudah bagi yang sudah tahu, tetapi sukar kepada newbie yang baru hendak berjalan. Jadi jangan anggap mereka semua PAKAR seperti anda ya. Saya hanya membantu kepada yang memerlukan. Diharapkan dengan tutorial ini, anda semakin maju kehadapan.

Jom tonton video daripada saya ini :



Jika masih ada masalah, jangan malu untuk bertanya.. Jika ada idea atau sebarang komen, sila beritahu di kotak komen dibawah ini ya. Semoga kita sama-sama berjaya kelak.





Cara Melajukan Loading Di FireFox Anda

Loading yang lebih laju daripada biasa, hanya dengan 1 Klik..

Mungkin Add on FireFox ini sudah lama, dan juga sudah ramai yang ketahuinya. Tetapi jika anda belum ketahuinya, maka teruskanlah membaca. Disini saya hendak kongsikan satu Add-On FireFox yang memang diperlukan oleh kita semua. Ianya dapat melajukan loading web browser kita dengan kelajuan 2X lebih laju daripada biasa (standart).



Caranya cukup mudah, anda hanya perlu ikut langkah ini :

1. Download plugin ini di https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/327
2. Install plugin tersebut.
3. Restart Browser FireFox anda (tutup browser dan buka semula)
4. Pergi ke menu Tools dan pilih Tweak Network Setting
5. Klik butang POWER dan apply dan klik OK.

Sekarang anda lihat adakah browser anda semakin laju?? Atau masih lembab??
Saya sudah mencubanya, memang lebih laju dari biasa. Sebelum ini saya membuat tweak manual. Tetapi dengan add on ini, ianya lebih mudah kan?
Pendapat anda??