Komen anda akan dijejak oleh search engine


Tukar no follow kepada Do Follow, anda tahu kenapa? Ia penting bagi pelawat yang memberikan komen. Do follow membolehkan spider pencarian (search Engine) menjejak link anda. Anda sudah memberikan komen di blog Do Follow? Blog sy diantara blog Do Follow, sy sudah edit template blog ini supaya backlink dari komen yang anda tinggalkan dapat dijejak oleh search engine.

Kelebihannya adalah pada pemberi komen, blog anda pasti akan tersenarai di search engine dengan lebih cepat. Page Rank amat penting bagi setiap blogger. Jadi lebih baik anda lakukan semua trick yang bernas untuk menaikkan page rank blog anda.



Semasa di blog MyP4u, sy mendapat PR2, wah, xtau plak.. huhu.. tp blog yang baru ni belum ada lagi.. InsyaALLAH selepas google update nnt, adalah kot PR sy..hehe :D

Cara untuk Edit template supaya do follow akan sy post di posting akan datang.. Nantikan ya..
Peace.. :D

Update!!
Cara membuat do follow disini

21 comments:

  1. aha, ni yg dok cari nih, peluang yg tak mungkin dilepaskan begitu saja. posting akan datang tentang edit template ni sure lepas exam kan?
    pengguna wordpress boleh tumpang sekaki ke ?

    ReplyDelete
  2. to abuanashafi ;
    ahaks.. :D biler free nnt sy post.. kalau BZ, lepas examlah..

    Pengguna wordpress boleh join sekaki, tp trick mcm ni tuk blogspot je.. wordpress dah ade plug-in die yg tersendiri. gunakanlah plug-in tu..

    ReplyDelete
  3. allahuakbar, bro saya ni baru sebulan dua dalam bidang free blog ni. tu pun masih teraba-raba. bila sebut plug in............... blur....almaklum. psl tu yg dok melilau cari tips.terutama dalam bahasa melayu

    ReplyDelete
  4. to abuanashafi ;
    owh, yeke.. emm wordpress ade gak keinginan nak buat, tp xde mase lagi.. blogspot pon blom mahir lagi.. nnt dah sampai masenyer, insyaALLAH akan buat wordpress plak..

    ReplyDelete
  5. salam..
    saya cube untuk melanggan ruangan ini tapi tak boleh le.. untuk ruang iklan percuma klik sini http://afendie.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. to fendy ;
    maksud fendy melanggan feed ker? kalau feed burner, sy sedang betulkan. sy tahu ada masalah dengan feed sy. sy akn cuba baiki secepat mungkin.

    ReplyDelete
  7. Ini mesti dicuba, ilmu yang baru moga jadi berkat pada semua khasnya yang memberikannya.

    ReplyDelete
  8. to Hasmah Markom ;
    TQ.. semoga ianya berguna kepada semua.

    ReplyDelete
  9. HEBAT..T/KASEH..T/KASEH..T/KASEH
    MOGA USIA DAN REZEKI DI BERKATI ALLAH
    ...PEACE...!!!

    ReplyDelete
  10. to raja marzuki ;
    sama2.. alhamdulillah.. harap2 diberkati ALLAH..

    ReplyDelete
  11. Thanks for your info, very good lesson..

    Admin
    http://kisah-lawak-jenaka.blogspot.com/
    http://gambar-hangat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. ape kabar?harap sihat2 selalu

    farid Rohman
    http://tinyurl.com/portal-lelong

    ReplyDelete
  13. ape kabar?harap sihat2 selalu

    farid Rohman
    http://tinyurl.com/portal-lelong

    ReplyDelete
  14. to farid ;
    khabar baik, sihat.. TQ..

    ReplyDelete
  15. ooo,thanks,banyak info menarik kat sini
    banyak membantu..
    nk mtk tolong,leh ajar x cara nk buat footer???

    ReplyDelete
  16. to syn4 ;
    sama2...
    cara nak buat footer agak sukar sedikit.
    banyak coding HTML perlu ditambah dan diubah,..
    so memang merumitkan..

    Jika sy free, sy akan buatkan tutorialnya..
    jika mahu cepat, search di google..
    ada banyak blog yang menerangkannya..

    ReplyDelete
  17. Salam bro..
    pasal blog do follow ni aku tak brp reti sgt..
    ada aku install plugin do follow tapi pastu nak buat ape ek?

    ReplyDelete
  18. to Mantra ;
    erm, kene cari tutorial tuk WP la.. tp rasanya lepas install terus jadi..
    cube tengok How to install kat page download plugin tu..

    ReplyDelete
  19. siplah.. makasih banyak ya, Mas atas tutorialnya. Sungguh berguna :D

    ReplyDelete
  20. Nice info blog. Mantap!!!blog soleh ni yang penuh tip dan panduan untuk dikongsi bersama. Tq
    Keep in touch

    ReplyDelete

Blog ini telah menggunakan do follow untuk link komen anda. Link anda akan tersenarai di search engine.