Komen Dapat Memberi traffik

Assalamualaikum & salam sejahtera kepada rakan blogger semua. Sudah lama saya tidak mengepost artikel. Pasti anda boring jika masuk blog saya kerana tiada posting baru.. Saya minta maaf kerana sejak kebelakangan ini saya sibuk dengan Exam & saya juga sibuk dengan Bisnes MyMode saya. Sejak puasa pendapatan semakin menurun. Tetapi kali ini saya cuba meningkatkannya semula. Alhamdulillah sudah meningkat, jualan sahaja sudah memcecah 20K.. Alhamdulillah.. exam saya juga mudah dan mendapat yang terbaik.

Baiklah, seperti biasa sejak kebelakangan ini saya suka mencari tips untuk mendapatkan traffik ke blog. Posting kali ini saya hendak berkongsi tips Komen. Anda pasti selalu komen di blog member bukan? ataupun blog sesiapa sahaja.

Tahukah anda sebenarnya dari komen tersebut anda boleh mendapat traffik dari blog tersebut. Ianya hanya perlu sedikit profesional. Gaya bahasa anda berkomen hendaklah secara pro. Biarlah nampak seperti orang lain baca komen anda dan melihatkan anda seorang yang berilmu & pro.

Secara tidak langsung pasti akan ada tanda tanya siapakah orang yang memberi komen itu. Maka pengunjung yang baca tadi pasti akan klik pada nick name pemberi komen. So dari sini anda dapat pengunjung bukan?

Baiklah, saya bongkar rahsia yang ramai blogger tidak tahu. Semasa anda memberi komen, jangan guna user gmail or ape. Anda gunakan Name/Url. Anda isikan nama anda dan URL ke blog anda.

**Peringatan dari saya, anda digalakkan memberi komen tetapi diakhirnya xperlu ada "tlg datang ke blog saya" ataupun anda kata "tlg berkunjung ke blog saya" atau apa sahaja sepertinya. Apa pandangan pengunjung mengenai komen tersebut? Adakah mereka akan ke blog anda? Maka anda gunakanlah sebaik - baiknya, komen yang bermanfaat, kongsi ilmu bersama, tulis secara pro.. InsyaALLAH pasti pengunjung akan melawat ke blog anda. Semoga ia membantu anda.

59 comments:

  1. Telah menimba ilmu yang berguna disini.Terima kasih moga Allah memberkati anda dan maju jaya dalam hidup....amin.

    ReplyDelete
  2. thanks soleh...
    sila berkunjung ke blog saya (seepot.blogspot.com)

    ReplyDelete
  3. Betul tips tuh pasal trafik ke blog.

    Pasal komen kat shoutbox cekikdarah.com, "blog ni menarik, tp 1 jer, mesti niat die tuk menarik 1 world..target visitor dari luar pon kene ade kan?"

    kurang paham? 1 blog = takde subdomain lain ke?

    bleh bantu perjelas?

    ReplyDelete
  4. 1 blog = xde sub domain lain? xfaham la..

    pasal niat untuk menarik visitor 1 dunia 2 sbb your blog in english.. thats why i'm say like that.

    and u can to add google adsense.. right?

    ReplyDelete
  5. Oit.. cam kenal jer 'horizontal bar' tuh. curik ek? hahahhaa.

    ReplyDelete
  6. huhu..maap bro..x sengaje..wahahaha... cun sangat.. 2 yang pkai 2..wahaha... xpe nnt akn diusahakan untuk ditukar..

    ReplyDelete
  7. TQ, i will help all blogger and give many more tips that i know..

    ReplyDelete
  8. to aku lelaki itu ;
    tips ni bagus untuk semua blogger..

    ReplyDelete
  9. Tips yang sangat bagus untuk saya dan pengguna-pengguna yang lain.Teruskan usaha murni anda...witeblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. to witeblog ;
    TQ.. sy akan teruskan, harap anda semua support sy.. just langgan feed sy..

    ReplyDelete
  11. saya banyak belajar dari tips saudara dan mohon untuk kongsi link.

    ReplyDelete
  12. to roslan ;
    owh, yeke, okey link dah di add.. lihat ya..

    ReplyDelete
  13. email: shinxchan@yahoo.com
    blog: http://afendie.blogspot.com

    salam soleh.. link blog u dah ade di blog saya.. jika boleh.. letak lah banner blog saya di sini.. dan saya nak tau jugak ape kah rahsia yg soleh bagi tau pasal adsense nie...

    ReplyDelete
  14. email:afandi_mustaffa@yahoo.com
    blog :http://laughsunlimited.blogspot.com

    ok...link sume sidah settle...feed burner sudah active...urm silalah share rahsia nak gune adsense melayu tuh...nak taw gak...bole menambah ilmu...ngeeee...

    ReplyDelete
  15. to portal iklan ;
    okey dah hantar..

    to gendit ;
    dah hantar.. enjoy..

    ReplyDelete
  16. saya dah letak banner..harap2 google adsense yg bakal awak ajr tu menjadi ye..dh lama dh sy cuba, tp xbleh2 jgk..

    ni url blog sy

    http://syakuribrahimblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. emel saya : tafaqquh_fiddeen88@yahoo.com

    url : http://syakuribrahimblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. to Abdul Syakur Bin Ibrahim ;
    okey, insyaALLAH menjadi.. dah hantar..

    ReplyDelete
  19. Soleh,

    Banner dah saya letak di blog saya.

    Emel saya: spectra94@gmail.com

    URL: http://malaysianews.abufaris.com

    Salam dari Abufaris

    ReplyDelete
  20. Terima kasih, berkongsi kemahiran. Moga diberkati Yang Maha Kuasa!

    ReplyDelete
  21. to hasmah markom ;
    sama2... moga2 begitu.. amin....

    ReplyDelete
  22. Terima kasih kerana tidak lokek drp:

    Wanita Mingguan

    fathir_farihin@hotmail.com

    ReplyDelete
  23. to salong Jr ;
    okey dah hantar.. enjoy..

    ReplyDelete
  24. http://ngvgas.wordpress.com/
    nazhassae78@yahoo.com

    thanks utk perkongsian ini

    ReplyDelete
  25. hi,
    blog saya http://bisnetulen.com/ i dah copy u nyer blog promote k i nk tau camner buat google adsense bhs melayu,,,

    ReplyDelete
  26. emel sy mennbox@gmail.com ok cayalah

    ReplyDelete
  27. emel saya nekizar@yahoo.com

    Berminat nak tau mcm mana nak letakkan iklan Google Adsense kat blog BM.

    TQ

    http://info-ict.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. email:perdanav7@yahoo.com
    blog :http://maycpanglimapak.blogspot.com

    ok..sudah buat.bole kasi x google melayu x?

    ReplyDelete
  29. salam bro....thank coz sharing...ni my email adress kamrient0015@gmail.com. i need your secret bro....haha..

    this is my blog link ...

    http://kamrie-ceramic.blogspot.com/

    hope you keep your promise..:D

    tq...

    ReplyDelete
  30. salam....byk info2 yg menarik disini...makin hari makin ramai IM muncul...moge kite same2 ambik peluang 9/10 dr punce rzeki ni..berbisnes...:D

    ReplyDelete
  31. terima kasih krn sudi berkongsi ilmu..ni blog saya
    http://kayutinggi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. tq bantu kawan junior yg teringin pasang google adsense pada blog. semoga anda diberkati dan beroleh lebih byk kejayaan.
    hissham
    fajarizz@gmail.com

    ReplyDelete
  33. Salam. Banyak info berguna yg dikongsikan buat org baru dlm berblog cam saya. Teruskan usaha anda dan slmt maju jaya. - wachak07@gmail.com

    ReplyDelete
  34. to all ;
    saya sudah hantar semua yang memberikan email, sila semak email anda. jika tiada, minta lagi ya..

    ReplyDelete
  35. min_syah@yahoo.com
    http://miencottage.blogspot.com/

    unknown things become easy in this blog....hehe..nice blog...

    ReplyDelete
  36. ok soleh tq utk info sgt berguna dr blog ni..byk yg sy belajar tp lum praktis semua nya :-)
    dah ltak dah banner kat blog saya

    email yazifa@gmail.com
    blog www.yaz-ifa.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. simpanan menunaikan haji dengan takaful
    http://takaful-ikhlas-4u.blogspot.com/

    peluang menambahkan pendapatan
    http://tsrglobal2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. http://rijalluddin.blogspot.com/

    ID email saya fareast_AF@yahoo.com anda boleh menghantar Rahsia Google Adsense ke email saya yer :)

    ReplyDelete
  39. http://my-blogspotcom.blogspot.com/

    ID email saya nabila2you@gmail.com anda boleh menghantar Rahsia Google Adsense ke email saya

    ReplyDelete
  40. http://lagukini.blogspot.com
    ID email saya hafifi_1989yahoo.com.my
    anda boleh menghantar Rahsia Google Adsense ke email saya

    ReplyDelete
  41. http://lagukini.blogspot.com

    ID email saya hafifi_1989@yahoo.com.my
    anda boleh menghantar Rahsia Google Adsense ke email saya

    ReplyDelete
  42. http://panitiasenivisual.blogspot.com
    ID email saya myzizi@ymail.com

    ReplyDelete
  43. to all ;
    okey dah hantar semua.. TQ..

    ReplyDelete
  44. Ok bro..
    aku dah add banner ko kat part-time.via.my
    blh try check..
    so, blh la ko anta rahsia adsense malay tu, teringin juga nak tau ni walaupun aku dah kurang bergiat dlm adsense.. maklumlah skrg tumpu kat ilmu SEO.. nnti lepas ni blh la buat adsense balik..

    ni id email: damhazumai88@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  45. ID email saya skullanp(a)gmail.com
    anda boleh menghantar Rahsia Google Adsense ke email saya

    http://1001rahsiadiri.blogspot.com/

    ReplyDelete
  46. to cylotron ;
    dah hantar, sebarang risiko adalah atas tanggungjawab sendiri..

    ReplyDelete
  47. Google Adsense dalam Bahasa Melayu

    Salam

    Saya dah letak logo tuan dalam blog saya

    URL : http://www.kadperubatantakaful.blogspot.com/
    EMAIL : azamkee@yahoo.com

    TQ

    ReplyDelete
  48. to all ;
    saya sudah tidak mahu meghantar tips tersebut. anda boleh cari di web blog lain. mereka ada post trick ini. sekian.

    ReplyDelete
  49. Kalau nak traffic, boleh jugak letak link kat directory. Ada paid, ada free, ada reciprocal.

    ReplyDelete
  50. to Highprdirectory ;
    yup.. betul 2..

    ReplyDelete
  51. Tips yang menarik. saya suka dtg ke blog soleh nie. byk info utk update blog saya yang boring tue. sndr masuk pun xberminat.
    Apa pun kini blog saya semakin menarik.
    wonder dari mane soleh dapat ilmu ni.. hmm..

    ReplyDelete
  52. to sir ilzam ;
    dari internet jugak..

    ReplyDelete
  53. Pelbagai info dan perkongsian ilmu.Saya nak tambah link blog ini tapi tak reti la .macam mane tu?

    http://heartdomain.blogspot.com

    ReplyDelete
  54. to atie ;
    erm, walaupun mudah, kemungkinan xsemu orang tau.. xpe, jika sy free, sy tlg buat tutorialnya..

    ReplyDelete
  55. betul2...komen jangan tak komen..hehe

    ReplyDelete

Blog ini telah menggunakan do follow untuk link komen anda. Link anda akan tersenarai di search engine.