Panduan Membuat SEO Dalam Bahasa Melayu

Teknik SEO Memang Mampu Menarik Traffik Dengan Banyak Malah Boleh Menjana $$$.

SEO blog, ramai juga yang bertanya kepada saya, bagaimana saya membuat seo pada blog ini. Saya menjawab "tiada teknik SEO yang saya gunakan". Bukan bermaksud saya tidak menggunakan sebarang teknik SEO, tetapi sebenarnya saya buta ilmu SEO ini.

Saya hanya mempunyai 1 sahaja Panduan SEO yang saya baca untuk beberapa kali, itu pun terlalu ringkas dan saya rasa saya perlukan yang lebih baik. Semenjak saya ketahui ramai yang menyertai Cabaran SEO Melayu Boleh, saya seperti teruja untuk menyertainya.

Tetapi apakan daya, masanya tinggal sebulan sahaja lagi sebelum pertandingan tersebut tamat. Apa yang positif dengan pertandingan SEO Melayu Boleh ini adalah blogger dapat menaikkan nama baik Melayu semula. Seperti yang kita tahu, apabila kita taip keyword "Melayu Boleh" di carian google, maka pelbagai cerita SEKS yang keluar.

Jadi Pertandingan SEO Melayu Boleh ini dapat menaikkan semula nama baik Melayu.
Dengan adanya pertandingan seperti ini, ramai yang dapat menunjukkan bakat masing-masing didalam ilmu SEO. Sehinggakan Blog saya diserang SPAMMER Melayu Boleh huhuhu..

Last sekali saya terpaksa mengambil tindakan untuk Moderate komen yang diberi. Jika saya rasa perlu dipadam, maka saya akan padam. Maaflah yer, perbuatan tu kurang menyenangkan saya, komen yang diberikan nampak sangat seperti SPAM.

Saya memang support anda semua untuk pertandingan Melayu Boleh itu, teruskan perjuangan anda semua sehingga tamat pertandingan. Panduan SEO yang digunakan sudah semestinya daripada otai IM kita. Siapa yang menulis Panduan SEO ini?

Beliau adalah Pemenang SEO (tempat kedua) pada tahun 2008 dan antara Top 20 didalam Pertandingan SEO luar negara. Kini beliau mengeluarkan ilmu beliau untuk kita semua. Istimewanya adalah ianya didalam bahasa Melayu.

Panduan SEO ini memang menjadi keutamaan didalam blogging. Malas nak cari traffik? so buat SEO pada blog tersebut dan pasti traffik yang datang adalah mengikut niche blog anda. 100% traffik berkualiti dan peluang untuk menjana pendapatan adalah 99% berjaya.

Jika berminat untuk dapatkan Panduan SEO ini, anda boleh dapatkan Panduan SEO di web jualannya.





21 comments:

  1. Salam.
    Memang sedang berkira-kira nak dapatkan panduan seo cara inspiration ni! Kalau abang beli dari link soleh, bleh dapat apa2 bonus tak? ( saje la tanya kot2 ada..hu hu) Anyway selamat jalani 'peperiksaan'. keep up a good work.

    ReplyDelete
  2. to Benbaz ;
    hehe, TQ bro.. insyaALLAH akan di pertimbangkan.. saya akan mencari bonus yang sesuai supaya ianya boleh digunakan sekali dengan panduan seo ini. Itu pun jika ada, jika tiada, apa2 sahajalah yer..

    ReplyDelete
  3. Selamat menduduki ujian & semoga suksess. Jangan pula masa ujian tu tertulis topik SEO pulak :) thank's ya post yang menarik khususnya utk orang baru dalam dunia blog ni macam saya..

    ReplyDelete
  4. to abgzol ;
    thanks abg zol, hehe, sy tidak akan tulis ilmu SEO dalam exam nanti :).

    abg zol org baru?? hehe, abg zol dah lama di WC, banyak ilmu yg ingin sy belajar daripada abg zol. semoga kita semua berjaya.. insyaALLAH..

    ReplyDelete
  5. Salam. Saya dah baca ebook ni. Pada rakan2 yg nak belajar selok belok seo tu, ebook ni boleh dijadikan sbg salah satu panduan. Ianya mudah difahami. :)

    p.s: Soleh, selamat mengharungi minggu exam. InsyaAllah, saya akan mendoakan anda. Good Luck Bro!

    ReplyDelete
  6. to oktant ;
    terima kasih, sememangnya ebook ni mudah untuk difahami.. newbie akan cepat faham..

    exam baru selesai, alhamdulillah boleh jawab jugak.. thanks semua..

    ReplyDelete
  7. agak-agak bro...blog saya ni apa kekurangannya...masih tiada dalam senarai top 20 pun...klu dapat membantu

    ReplyDelete
  8. to melayu-2u ;
    hehe, itulah gunanya panduan seo dalam bahasa melayu, mudah nak faham dan senang nak buat..

    eh, saya mcm taip keyword untuk posting ni plak..
    saya SEO ni main hentam jer.. Janji permintaan tinggi.. dapat la rank 1..

    ReplyDelete
  9. Pertandingan melayu boleh semakin hangat.. good luck semua.. tak sia2 miliki panduan seo ini..

    ReplyDelete
  10. to melayu boleh ;
    gud luck.. best site melayu boleh akan menjadi site yang betul2 melayu boleh.. :)

    ReplyDelete
  11. Itulah objektif pertandingan seo melayu boleh ini..

    ReplyDelete
  12. to melayu boleh ;
    harap2 lepas ni page utama dengan keyword melayu boleh dah xde cerita sex.

    ReplyDelete
  13. A'ah.. moga2 mcm tu.. tp kini keyword bohsia pun dah mula nak jd mcm melayu boleh..

    ReplyDelete
  14. to melayu boleh ;
    okey la 2.. kita buat bohsia malaya.. ekikiki...

    ReplyDelete
  15. hahaha..
    pening pale nak pikir utk content lak nanti..

    ReplyDelete
  16. to Melayu Boleh ;
    masukkan content cerite bohsia anak yusof haslam tu.. hehe

    ReplyDelete
  17. Haha..
    content tu nnti jd jalan cerita lak..
    cukup2 masa membaca 2 jam..hehe

    ReplyDelete
  18. to melayu boleh ;
    okey la 2.. masukkan jer.. nanti orang xpayah nak pegi wayang lagi.. bukan best pon... haha

    ReplyDelete
  19. SEO memerlukan banyak kesabaran dan kegigihan. Bukan senag tu..hehehe.. :)

    ReplyDelete

Blog ini telah menggunakan do follow untuk link komen anda. Link anda akan tersenarai di search engine.