Elak POP - UP!!

Iklan POP - UP dari widget blog

Pengguna blog / web, tolong la ambil perhatian. Prihatinlah dengan blog anda. Elakkanlah dari menggunakan widget yang ada iklan pop-up. Mengganggu sahaja pop - up tersebut.

Masalah pop-up ni dah lama berlaku, yang menjadi masalah, kita tidak klik pon pada widget tersebut. Kita klik pada tajuk topik (contoh sahaja), tetapi keluar pop-up. Pandangan saya, pop-up ni memang mengganggu lah. Tidak semena-mena keluar window baru. Bila masa pulak kita bukak?? Jadi renungkanlah.

Masalah widget pulak, jika hendak load page anda laju dan lancar, rasanya kurangkanlah widget2 yang merepek-repek. Jika berguna never mind. Jika tidak??


sebagai contoh widget yang sering kita add seperti visitor tracking, PR widget(page rank) dan sebagainya, memang widget ini berguna, tetapi anda boleh cari widget yang fungsinya seakan sama, tetapi tidak ada sebarang iklan pop-up. So ini akan membuatkan blog anda lebih kemas dan selesa.

tidak percaya cubalah, saya lebih suka blog yang simple dan kemas. cewah, macamlah blog saya sendiri kemas. serabut macam ape tah.. huhu.. datanglah ke blog baru saya di solehpolysas.com , kedatangan anda amat dialu-alukan.

itu sahaja tips untuk kali ini, semoga berguna.
7 comments:

 1. Wahai saudara penulis...
  Memang benar pandangan saudara itu.. akan tetapi, pop ni.. ada gunanyer.. yelah, sesuatu yg tidak diperlukan, tetapi jika terlihat, akan membuatkan kita menginginkannyer.. cth paling mudah, 7-11, kita pegi ke sana utk beli air, tetapi sesampainyer di kaunter ketika nak byr.. kita terlihat gula getah.. kira pop-up ni mcm gula getahlah.. kalau nak, kita beli, sama jugak, pop up tu, kalau kita nak visit, kita klik, kalau tanak, bole pangkah dier.. hehehe...
  bukan ak setuju ngan pendapat anda, tetapi saya memberi pandangan saya... selamat........

  ReplyDelete
 2. to rajawang.net ;
  emm, betul setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza. mengikut keselesaan kitalah.. masing2 ada pendapat masing2.

  ReplyDelete
 3. Betullah tu. Kadang2 iklan pop up banyak menganggu kita.

  ReplyDelete
 4. aku pun x suka pop up. hehe :)

  ReplyDelete
 5. to zool ;
  Pendapat yang sama..

  to KNizam ;
  Blogger yang berpendapat sama..

  ReplyDelete
 6. soleh,cmne nak elakkan kan?
  aku pon x tau mana jadah yg semak kan blog aku..
  aku bukak an,
  Firefox ckp pretend 2 pop up bla..bla..bla..
  bila aku tekan,kadang2 kuar lak pop up tu

  ReplyDelete
 7. to dba ;
  buang widget visitor tracker kau 2.. itu yang buat ade pop up..

  ReplyDelete

Blog ini telah menggunakan do follow untuk link komen anda. Link anda akan tersenarai di search engine.