Traffik dengan feedjit


Dapatkan traffik dengan feedjit, lebih mudah untuk kita lihat secara real time, widget yang amat bermanfaat dan boleh digunakan untuk menarik traffik.

Feedjit amat dikenali sekali dengan widgetnya, ramai blogger yang menggunakan feedjit ini. Berpuluh ribu blogger 1 dunia menggunakannya. Tetapi bagaimana anda memanfaatkan feedjit ini? saya suka memanfaatkan feedjit ini.

Selain daripada anda boleh melihat visitor anda, anda juga boleh meningkatkan traffik dengan feedjit ini. Hasil kajian daripada seorang blogger, maka saya search di google dengan keyword "Dapat traffik dengan feedjit"

dan memang ada banyak artikel yang berkaitan dengan feedjit & traffik.
Bagaimana saya manfaatkan feedjit?


Mudah sahaja, anda sudah tahu pasal feedjit ni kan, jadi xperlulah saya menerangkan dengan panjang lebar, terus kepada memanfaatkan widget ini.

Caranya, selepas anda ADD widget feedjit ini ke blog anda, barulah anda boleh menggunakan kelebihannya. Saya priview sedikit widget feedjit :



saya lebih suka menggunakan Live Fedd Traffik, disini kita boleh melihat dari mana pelawat kita datang dan KEYWORD yang digunakan jika datang dari seacrh engine.

Pernah klik pada WATCH REAL TIME di widget feedjit?? sebenarnya disini anda boleh melihat lebih detail mengenai visitor anda. Jika anda sudah ada feedjit, lebih mudah untuk anda mengetahuinya. Saya punya saya buang hari 2.. hehe.. :D sebab ade beberapa perkara yang perlu saya tingkatkan, jadi saya buang sekejap.

Tapi jika anda ada, anda lihat sekarang, anda lihat pada referral, ada x yang datang dari search engine? jika anda, pasti akan ditunjukkan sekali KEYWORD apa yang digunakan dan akhirnya blog anda yang dia klik pada result search engine tersebut.

Dengan ini anda sudah tahu sedikit sebanyak KEYWORD blog anda, ini boleh memahirkan anda dengan teknik SEO, saya sendiri sedang belajar teknik ini. Harap menjadi..

Setakat itu sahaja untuk feedjit. Lain kali kita bincangkan lagi pasal traffik.

semoga berjaya.




15 comments:

  1. feedjit interface hudoh..alternatif lain boleh guna wowzio traffic widget :P

    ReplyDelete
  2. to EiNs ;
    ade sesetengah menggunakannya sebagai penarik traffik.. cuma kena panda guna kelebihannya sahaja.

    ReplyDelete
  3. to soleh,saya dah cuba memang berkesan.

    ReplyDelete
  4. Terima kasih keranamembangkitkan idea untuk saya.
    Jemput baca
    Catatan Terhangat kini di Beras Padu,

    ReplyDelete
  5. to money2you ;
    bagus la 2.. sama2 kita berjaya..

    to hasbullah pit ;
    sama-sama, boleh pulak die menjadi idea, bagus 2.. :D

    ReplyDelete
  6. Dulu saya gunakan feedjit ttp skrg tidak lagi...
    tak berminat sidebar mcm2...
    jadi sy gunakan getclicky.com
    siap ada google map dari mana visitor dtg

    ReplyDelete
  7. to kujie ;
    emm, betul 2, tp ade sesetengah suka, ada yang tidak.. biasalah, setiap orang ada pendapat masing2. itu bergantung kepada pengguna.

    ReplyDelete
  8. manfaatnya juga untuk memperindah layout....

    ReplyDelete
  9. to bc ;
    ya, elok untuk perindah blog juga.. hehe..

    ReplyDelete
  10. to salida amran ;
    refferal kat mana? xfaham, kat blog ni ker?
    kalau nak widget 2 just pergi ke feedjit.com then GET Widget, blog ni memang xpakai..

    ReplyDelete
  11. tak... maksud saya, referral kat feedjit yg awak maksudkan utk tengok keyword yg dtg dr search engine tuh

    ReplyDelete
  12. to salida ;
    owh, yang 2, dah ade widget feedjit kan? kan kat bawah widget 2 ade watch real time, klik la link 2, itu real time visitor blog kite, sentiasa di refresh.

    ReplyDelete
  13. good post bro...
    usha la blog saye...
    new post...
    sila tinggalkan comment skali ek...
    thanks... :)

    ReplyDelete
  14. to Re!D [TeaSeRS] ;
    owh, orite.. kadang2 masuk jugak, tp jadi silent reader.. hehe

    ReplyDelete

Blog ini telah menggunakan do follow untuk link komen anda. Link anda akan tersenarai di search engine.