Sepaku Hosting - Murah Jimat Stabil

Hosting yang murah, Menjimatkan , Stabil, dan Pantas.

Seperti yang anda ketahui, saya mempunyai web mini di www.4kit.net, web mini ini sebenarnya adalah disponsor oleh sepaku hosting.

Saya melanggan sepaku hosting ini sejak beberapa bulan yang lalu, sememangnya memuaskan dan pantas. Tidak percaya? Lihat disini.

Laju kan? Bagi anda yang baru sahaja hendak bermain dengan website, anda bolehlah mula dengan pakej hosting daripada sepaku hosting ini. Pakej yang disediakan amat menjimatkan dan pasti anda berpuas hati. Banyak yang sudah saya lakukan dengan web hosting ini.

Antaranya ialah saya membuat minisite untuk menjual Laporan Khas saya dan saya muatkan sekali Program affiliate di minisite tersebut. Kemudian saya membuat minisite yang menggunakan script autoresponder dimana minisite tersebut diuruskan oleh autoresponder. Script autoresponder tersebut boleh dipasang jika anda melanggan web hosting dari sepaku hosting.

Ciri-ciri lain adalah seperti :

Addon Domain : Tiada Had
Park Domain : Tiada Had
Sub-Domains : Tiada Had
POP3 Email Accounts : Tiada Had
Mailing Lists : Tiada Had
MySQL Databases : Tiada Had
FTP Accounts : Tiada Had

Email Accounts : Tiada Had
POP3 / IMAP / SMTP (selalu saya gunakan bersama software sendblaster)

Dan banyak lagi yang boleh anda dapat dengan sepaku hosting. Untuk maklumat lanjut, anda boleh lihat di sepaku hosting.

Jika anda sudah memiliki hosting sendiri, pelbagai benda yang boleh anda buat. Terlalu banyak yang boleh dilakukan. Buatlah pilihan yang bijak. Ikut bajet anda dan pilih sepaku hosting (bagi permulaan pembelajaran mengenai hosting)



7 comments:

  1. salam bro saya nak tanya apa 2 hosting...satahu saya hosting 2 tapak lawan web kita....jadi macam mana guna ia......x sama dengan domain atau blog ker....kenapa mesti nak kena ada hosting...apa kelebihannya?

    ReplyDelete
  2. to anon ;
    hosting lawan web?? owh bukan itu.. hosting ini adalah tempat kita menyimpan barang digital seperti gambar, ebook dan sebagainya di internet ini. macam stor online..

    tu bahasa saya sendiri la.. bahasa saintifik dia kang susah nak faham.. hehe,

    jika ada hosting sendiri, barang kita lebih selamat daripada pencuri atau hilang atau didelete oleh web hosting percuma.

    so kalau kita punya sendiri, selagi kita xpadam, selagi tulah ada, selamat, insyaALLAH..

    ReplyDelete
  3. jadi hosting jika kita tidak memiliki pun x pe lah....kita boleh simpan sendiri.....bukan begitu...kalau domain bagaimana ia berfungsi adakah seperti hosting?

    ReplyDelete
  4. to anon ;
    domain dan hosting adalah dua benda yang berbeza.
    tidak boleh disamakan sama sekali..

    domain name seperti nama URL, hosting tempat simpan, jadi tempat simpan mesti ada nama kan? jika ada nama (URL) maka senang untuk dicari kan?

    harap faham..

    ReplyDelete
  5. nak tanya skit...hosting ni boleh guna utk blogspot kh?

    ReplyDelete
  6. to anon ;
    hendak digunakan bagaimana?
    sepatutnya jika sudah ada hosting, bertukar sahajalah kepada wordpress. macam2 boleh belajar..

    ReplyDelete

Blog ini telah menggunakan do follow untuk link komen anda. Link anda akan tersenarai di search engine.