Blogspot Template

New Blogger Template, Fresh Template, New Style Template

Permintaan dari seorang pengomen blog ini, dia hendak template seperti yang saya guna ini. Jadi kali ini saya bercerita tentang blogspot template pulak.

Template seperti blog saya ini mudah untuk anda dapati di web2 yang menyediakan template. Sebenarnya ada beribu dan mungkin puluh ribu template di internet ni. Sekarang ini ramai yang meminati template berstyle MAGAZINE.

Template berstyle magazine lebih cantik dan gaya templatenya lebih kepada blog dot com. Template blog saya ini pada asalnya hanya biasa sahaja, banyak perubahan sedikit demi sedikit saya buat pada template ini. Barulah pada hari ini template ini menjadi seperti ini.


Jika anda berminat untuk mendapatkan template, anda boleh dapatkan secara percuma di web-web seperti :
dan banyak lagi, cara mencari dengan mudah ialah dengan menggunakan google search. Taipkan sahaja blogger template, blogspot template, fresh template, dan sebagainya. Pasti jumpa template2 yang menarik..

saya harap ia membantu..




21 comments:

  1. aku dah lama tak tukar template...malas giler nak tukar sbb nak kena buat backup widget semua...huhu...

    ReplyDelete
  2. to amoi ;
    menukar template memang perkara yang leceh, lebih2 lagi blog yang sudah lama dan banyak widget, mest kena backup dulu.. kang xpasal2 kene buat semula.. penat jer..

    Tp kalau dah biasa, mudah aje..

    ReplyDelete
  3. tu la pasl..rasa cm je nk tuka template...tapi sebab leceh
    perlukan masa 4 jam la,kalu aku khusyuk dan tawaduq!

    ReplyDelete
  4. pehh...kne khusyuk gak ye..igt solat je kne khusyuk..hehehe

    ReplyDelete
  5. to dba ;
    hehe.. khusyuk sungguh..

    to hatta ;
    weh ngorat la dba 2.. kikiki

    ReplyDelete
  6. Salam..
    Banyak ilmu didalam blog ini..tahniah saudara..saya rasa penerangan yg diberikan agak mudah difahami..tahniah sekali lagi..
    Conference Call Providers

    ReplyDelete
  7. Salam saudara.
    Saya nak pertolongan sedikit daripada saudara berkenaan template yang telah saya download daripada link yang saudara postkan diatas, ia adalah sedikit sebanyak lebih kurang sama dengan template yang saudara guna ini. Masalah saya adalah saya tidak tahu bagimana hendak configure feed URL didalam page element iaitu kalau new post ia akan keluar kedalam kolumn recent post dan kalau komen ia akan keluar kedalam kolumn recent comment. Minta jasa baik dari sudara kira dapat tolong saya..terima kasih..
    Ass'kum..

    ReplyDelete
  8. to zolhisham ;
    salam, untuk feed recent post akan jadi seperti ini : http://solehpolysas.blogspot.com/feeds/posts/default (tukar link blog kepada blog anda)

    untuk recent komen pulak : http://solehpolysas.blogspot.com/feeds/comments/default (tukar link blog dengan blog anda).

    saudara masukkan link feed ini. harap menjadi.

    ReplyDelete
  9. Terima kasih kerana bantuan daripada saudara. Saya akan cuba ikut seperti yang saudara katakan dibawah.

    ReplyDelete
  10. Kena ada pengetahuan HTML la ni..

    ReplyDelete
  11. to melayu boleh ;
    banyak komen.. hati2 ya.. jgn sampai tahap spam..

    ReplyDelete
  12. to Melayu Boleh ;
    Bukan xboleh, tetapi cara anda seperti SPAM. Saya kurang selesa..

    ReplyDelete
  13. Memang menarik blog anda. Banyak panduan saya dapat. Tkasih.

    ReplyDelete
  14. salam mr.solehpolysas,
    saya berminat dengan background blogspot anda,di mana dapat diselak di bah. atasnya.macamana untuk saya dapatkannya.sekian terima kaseh.

    ReplyDelete
  15. try la bc cerita kat sini

    http://diba-akudiadankamu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Your blog is very informative. It is very interesting and i have enjoyed reading it. Thank you for sharing your ideas. I’m happy i found what i am searching for.

    PIC Grant Singapore

    ReplyDelete

Blog ini telah menggunakan do follow untuk link komen anda. Link anda akan tersenarai di search engine.